Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: június 22, 2021

A Trianum-G biztosítja a szabadföldi növények gyors fejlődését

trianum-G_grows.jpg

A Trianum-G biztosítja a szabadföldi növények gyors fejlődését

A Trianum-G számos szabadföldi zöldségfajta esetén bizonyította eredményességét. Hollandiában ezért egyre több gazdálkodó és szabadföldi zöldségtermelő használja Trianum-G biológiai gombaölő szerünket a vegyszeres növényvédelem alternatívájaként.

„A Trianum-G jó néhány szabadföldi növény esetében sikerrel alkalmazható. Ezért egyre több termelő használja ezt a terméket” – állítja Frank Druyff agrártanácsadó.

A Trianum a Trichoderma harzianum gomba T22-es törzsének spóráit tartalmazza. Növényvédő termékünk nem csupán a Pythium spp, a Fusarium spp, a Rhizoctonia spp és hasonló talajban lévő kórokozókkal veszi fel a harcot, de egyben növeli a növények betegségek, tápanyag- és vízhiány, valamint kedvezőtlen időjárás okozta igénybevétellel szembeni ellenálló képességét. Emellett a Trianum ösztönzi a tápanyagfelvételt, ezáltal erőteljesebben tud fejlődni a gyökérzet és a növény talaj feletti része. A Trichoderma gomba micéliumot fon a növény gyökérzete köré, ezzel megakadályozza a kórokozók támadását és elzárja őket élelemforrásuktól. Ráadásul képes kárt tenni a kórokozók sejtjeinek falában, ami végső soron a pusztulásukhoz vezet.

A Trianum-G biztosítja a jó eredményeket
„A talajban élő gombák egyre szélesebb körű problémákat okoznak a szántóföldi gazdálkodásban és a szabadföldi termelésben. Jó hír tehát, hogy nálunk Hollandiában egyre több növényfajta tekintetében engedélyezik a Trianum-G granulált változatát” – mondja Frank Druyff. Alkalmazható például a spenót (Pythium) és a saláta (Fusarium) esetén. A babfajták számára is előnyt jelent a Trianum-G használata. „Pozitív változást tapasztaltunk az egységes növényzet, a termésérés és a korai virágzás terén” – folytatja Frank Druyff. A Trianum-G a hagyma- és spenótmagok esetén bizonyítottan növeli a növények számát és egységesebbé teszi kihajtásukat. Spanyol és olasz burgonya- és hagymatermelők arról számoltak be, hogy a Trianum sikerrel vette fel a küzdelmet a Rhizoctonia és a Fusarium okozta fertőzéssel szemben. „Egyre több gazdálkodó és szabadtéri zöldségtermelő használja Trianum-G biológiai gombaölő szerünket. Termékünk növényfajták egyre bővülő körében kínál vonzó alternatívát a vegyszeres növényvédelemmel szemben” – teszi hozzá Frank Druyff.

A Trianum-G alkalmazható továbbá a cékla és a paszternák védelmére, és kiváló eredményeket hozott a répafajtáknál is. „Javul a kihajtás, emelkedik a méterenkénti növényszám, kevesebb a veszteség és egységesebb a növény. Láthatóan a kisebb növények is élvezik az előnyeit” – jegyzi meg Frank Druyff.