Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: július 06, 2021

Trianum: biztosítja a gyökérzet biológiai védelmét

Trianum: biztosítja a gyökérzet biológiai védelmét

Jót tesz a növényünknek, ha jótékony gombák és baktériumok fejlődnek gyökérzete körül. A Trianum a Trichoderma harzianum jótékony gomba T-22-es törzsének spóráit tartalmazza. Ez a gomba amellett, hogy védelmet nyújt a gyökérzetnek a káros gombafajokkal szemben, más előnyt is kínál: a Trianum erősebbé teszi a növény gyökereit és hosszabb ideig megőrzi aktivitásukat. Eláruljuk, pontosan hogyan fejti ki hatását!

A Trianum az alábbi módon folytatja áldásos tevékenységét:

  • A Trichoderma harzianum T-22 gomba a maga nemében igazi bajnok, mert gyorsabban növekszik minden más talajlakó gombánál. Ennek köszönhetően a kártékony gombafajoknak esélyt sem ad arra, hogy meg tudjanak telepedni a gyökérzet közelében.
  • A Trianum ugyanis elzárja ezeket a kórokozókat tápanyagforrásuktól, így nem tudnak fejlődni.
  • A Trianum körbefonja a kórokozó micéliumát, lerombolja sejtjeinek falát, és ezzel elpusztítja azt.
  • Emellett a Trichoderma harzianum T-22 gomba elősegíti további gyökérszőrök fejlődését, és erősebbé (szerteágazóbbá) teszi a gyökérzetet, ami hatékonyabb víz- és a tápanyagfelvételt tesz lehetővé. Mindennek eredményeként javul a terméshozam, erősebb és egységesebb lesz a növényzet, ami különösen kedvezőtlen termelési feltételek közepette igen jótékony hatással bír.
  • A Trianum erősíti továbbá a növény talaj feletti részeinek védekező mechanizmusát. Ezáltal a növény ellenállóbbá válik a Fusariummal és más gombafajokkal szemben, amelyek nem csak a palántákra nézve károsak, hanem megtámadják a kifejlett növény levelét, virágát, szárát és termését is.
  • Előfordul, hogy bizonyos tápanyagok, például a nyomelemek és a foszfátok kötött formában vannak jelen a talajban, ezért a növény nem tudja felvenni azokat. A Trianum azonban képes feloldani, és ezáltal a növény számára elérhetővé tenni ezeket a tápanyagokat, jelentős mértékű növekedésre serkentve ezáltal a növényt!

(107) A Trichoderma harzianum T22 felveszi a küzdelmet a Fusariummal szemben a kukorica gyökérzeténél – Koppert Biological Systems – YouTube

Trichoderma harzianum T22 gombával a Fusarium ellen paradicsomnövényeknél