Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: november 25, 2020

Trianum Egy nem finnyás gomba

A Trichoderma harzianum T-22 nem kifejezetten válogatós gomba: gyakorlatilag elél mindenen, ami nő, virágzik és gyökeret ereszt. Ez a tulajdonsága az, ami rendkívül hasznos termékké teszi a Trianumot számos növényházi és szabadföldi termelő számára.

A Trianum egy biológiai gombaölő szer, amelyet jó néhány országban bejegyeztek már számos növényfajtához, így zöldségekhez, (bogyós) gyümölcsökhöz, facsemetékhez, évelőkhöz, hagymásokhoz, fűszernövényekhez és fűfajtákhoz történő használatra. A termék alkalmazható olyan szántóföldi növények esetében is, mint a kukorica, a szója és a búza.

not_a_picky_fungus_2.jpg

Kihelyezés talajon vagy vízen keresztül

A Trianum már a szaporítás korai fázisában alkalmazható, amint a növény gyökeret ereszt. A gombát kijuttathatjuk a talajra/táptalajra permetezhető, illetve a talajba/táptalajba keverhető agyagszemcsék formájában (Trianum-G), vagy vízben oldódó por formájában (Trianum-P).

Mivel kőzetgyapoton nehezen telepednek meg a gombák, a Trianum-G-t gyakran az ültetőközeg és a cserép közé permetezik, így orvosolva a problémát. A kőzetgyapotra történő kihelyezést havonta meg kell ismételni. A növényeiket talajban, organikus táptalajban vagy perlitben nevelő termelők egy kicsit könnyebb helyzetben vannak, esetükben ugyanis elég kéthavonta kijuttatni a terméket.

Szinte minden körülmények között alkalmazható

A Trianum nem különösen érzékeny a környezeti feltételekre sem. A termék igen eltérő körülmények között is megőrzi hatékonyságát: egyaránt jól teljesít 10 és 34 °C közötti talajhőmérsékleten, valamint 4 és 8,5 közötti pH-értéktartományban. Fontos tudnivaló: a maximális hatás érdekében fontos, hogy a Trianum a termesztés lehető legkorábbi szakaszától alkalmazásra kerüljön!