Kategória: Hírek
Közzététel dátuma: március 09, 2021

Spical: hatékony fegyver minden takácsatkafélével szemben

Spical.jpg

Spical: hatékony fegyver minden takácsatkafélével szemben

A Spical termékünket alkotó ragadozó atka kedvenc tápláléka a takácsatka, amelynek minden válfaját kedveli, ezért számos növényfajtában alkalmazható. Hatékony megoldást nyújt az összes takácsatkafélével szemben.

Számtalan fajtájú és méretű kártékony atka létezik a világon. A takácsatkafélék zöme (mintegy 1200 különböző fajról beszélünk), jellegzetes, kisméretű hálókat sző, általában a levelek fonákján, de súlyos fertőzöttség esetén hálók boríthatják a növény teljes felületét. A Spical termékünkben lévő Neoseiulus californicus ragadozó atka a takácsatkafélék minden fajtájával felveszi a küzdelmet:

  • Közönséges takácsatka

A legismertebb és legelterjedtebb kártékony takácsatkafaj a közönséges takácsatka (Tetranychus urticae). Ez az atkafaj szerte a világon jó néhány termelőnek okoz komoly fejfájást. Meleg és száraz időjárási körülmények közepette szinte borítékolható, hogy a közönséges takácsatka felüti rusnya fejét. A Spical ragadozó atkáinak egyik nagy előnye, hogy már egészen korai stádiumban is bevethetők. Ha nem találnak elegendő takácsatkát, elélnek valami máson: más atkafajokon, rovarokon, pollenen, tettre készen várva a takácsatkák felbukkanását.

  • Piros gyümölcsfa takácsatka

A piros gyümölcsfa takácsatka (Panonychus ulmi) az alma, körte, szilva, cseresznye, rózsa, málna és szeder kártevője. A természetben előforduló ragadozó atkák gyakran képesek biztosítani a kártevők és a ragadozók biológiai egyensúlyát. E törékeny egyensúly felborulásakor azonban a piros gyümölcsfa takácsatkák száma exponenciális növekedésnek indul. Ráadásul a takácsatkafélék gyorsan ellenállóvá válnak a vegyi növényvédő szerekkel szemben, ezért a Spical valóban ideális megoldást kínál.

  • Piros citrus takácsatka

A piros citrus takácsatka (Panonychus citri) nem csupán a citrusféléken fejti ki áldatlan tevékenységét, hanem számos dísznövényen, például a dérbabéron is. A Spical tökéletesen illeszkedik bármely biológiai kártevő-szabályozási stratégiába.