Rollertrap

Típus:
Sticky ribbon with wet glue
Típus:
Sárga vagy kék színű ragacsos polietilén szalag
Termékkategória:
Monitoring
Rollertrap_productshot.jpg

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Rollertrap csapdát?

A Rollertrap molytetű, aknázólégy, levéltetű, tripsz és tőzegszúnyog ellen használható olyan pontokon, ahol nagy mennyiségben vannak jelen, vagy ahol nagy mennyiségű jelenlétük várható, például a tartóoszlopoknál, a szellőzőablakoknál és (egyéb) huzatos helyeken.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Rollertrap?

A kártevőket vonzza a ragacsos szalag sárga vagy kék színe, és beleragadnak a ragasztóba.

Termékspecifikációk

Termékspecifikációk

Színe: sárga
A tekercsek az alábbi méretekben állnak rendelkezésre:

 • 15 cm x 100 m
 • 5 cm x 100 m
 • 15 cm x 500 m
 • 30 cm x 100 m

Használati útmutató

Használati útmutató

A Rollertrap kihelyezése

Felfüggesztés előtt győződjön meg arról, hogy a Rollertrap csapda legalább szobahőmérsékletű. Ez esetben ugyanis a ragasztóanyag puhább lesz, így könnyebb lecsavarni a szalagot a tekercsről.

Használati útmutató:

 • A Rollertrap csapdát olyan helyekre érdemes kihelyezni, ahol várhatóan magasabb számban lesznek jelen a kártevők, például tartóoszlopoknál, szellőzőablakoknál és huzatos helyeken.
 • A Rollertrap csapdákat akkor helyezze ki a növény fölé, amikor az még nem nőtt magasra. Dísznövények esetén a Rollertrap egész évben alkalmazható. A magasra növő növényeknél, például uborkánál, paradicsomnál és paprikánál közvetlenül az első palántázás előtt vagy azt követően érdemes kihelyezni a csapdákat.
 • A Rollertrap csapdát rögzítheti növénytartó drótokhoz, a növényház oszlopaihoz vagy más tartóelemekhez.
 • A keskenyebb típus használata esetén helyezze a Rollertrap csapdát kb. 25 cm-rel, a vastagabb változat esetén pedig kb. 40 cm-rel a növény fölé.
 • A kihelyezés megkönnyítéséhez fűzzön át egy rudat vagy más segédeszközt a tekercs közepén lévő lyukon, így szabadon le tud tekeredni a szalag.
 • A kihelyezett csapdák elején és végén vágja a szalagot körülbelül 40 cm-rel hosszabbra a tartóelemnél. Tekerje a szalag végét a tartóelem köré, majd rögzítse tűzőgéppel vagy kapcsokkal. Szükség lehet arra is, hogy a kihelyezett Rollertrap csapdát a szalag közepénél megtámassza.
 • A Rollertrap csapdákat ajánlatos öthavonta cserélni.
 • Az ajánlott mennyiségre vonatkozó vagy egyéb tanácsokért forduljon a Koppert Biological Systems helyi képviselőjéhez.

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Rollertrap megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
Mennyiség 1/1000 m² 1/500 m²
m²/egység 1000 500
Kihelyezés időköze (napokban)
Kihelyezés gyakorisága
Megjegyzés

A Rollertrap számára legelőnyösebb környezet

A Rollertrap csapdákat lehetőleg akkor helyezze ki, amikor a növény még nem nőtt magasra. Dísznövények esetén a Rollertrap egész évben alkalmazható, zöldség- és gyümölcsfélék esetében azonban az első palántázást követően, vagy közvetlenül palántázás előtt érdemes kihelyezni a csapdákat. A növényházon belül két–három blokkonként ajánlatos egy Rollertrap tekercs használata, a (várható) kártevőszám szerint pedig választható keskeny vagy széles szalagú tekercs.

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?

Forduljon szakértőnkhöz

Szeretne többet megtudni vállalatunkról és termékeinkről? Forduljon egyik szakértőnkhöz!
Termékeinkkel és megoldásainkkal a kertészeti ágazatban tevékenykedő hivatásos növénytermesztők igényeit elégítjük ki.

Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA, illetve a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei védik.