Rollertrap

Típus:
Sticky ribbon with wet glue
Típus:
Sárga vagy kék színű ragacsos polietilén szalag
Termékkategória:
Monitoring
Rollertrap_productshot.jpg

Ajánlott alkalmazás

Ajánlott alkalmazás

Mikor használjuk a Rollertrap csapdát?

A Rollertrap molytetű, aknázólégy, levéltetű, tripsz és tőzegszúnyog ellen használható olyan pontokon, ahol nagy mennyiségben vannak jelen, vagy ahol nagy mennyiségű jelenlétük várható, például a tartóoszlopoknál, a szellőzőablakoknál és (egyéb) huzatos helyeken.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

Hogyan fejti ki hatását a Rollertrap?

A kártevőket vonzza a ragacsos szalag sárga vagy kék színe, és beleragadnak a ragasztóba.

Használati útmutató

Használati útmutató

A Rollertrap kihelyezése

Felfüggesztés előtt győződjön meg arról, hogy a Rollertrap csapda legalább szobahőmérsékletű. Ez esetben ugyanis a ragasztóanyag puhább lesz, így könnyebb lecsavarni a szalagot a tekercsről.

Használati útmutató:

  • A Rollertrap csapdát olyan helyekre érdemes kihelyezni, ahol várhatóan magasabb számban lesznek jelen a kártevők, például tartóoszlopoknál, szellőzőablakoknál és huzatos helyeken.
  • A Rollertrap csapdákat akkor helyezze ki a növény fölé, amikor az még nem nőtt magasra. Dísznövények esetén a Rollertrap egész évben alkalmazható. A magasra növő növényeknél, például uborkánál, paradicsomnál és paprikánál közvetlenül az első palántázás előtt vagy azt követően érdemes kihelyezni a csapdákat.
  • A Rollertrap csapdát rögzítheti növénytartó drótokhoz, a növényház oszlopaihoz vagy más tartóelemekhez.
  • A keskenyebb típus használata esetén helyezze a Rollertrap csapdát kb. 25 cm-rel, a vastagabb változat esetén pedig kb. 40 cm-rel a növény fölé.
  • A kihelyezés megkönnyítéséhez fűzzön át egy rudat vagy más segédeszközt a tekercs közepén lévő lyukon, így szabadon le tud tekeredni a szalag.
  • A kihelyezett csapdák elején és végén vágja a szalagot körülbelül 40 cm-rel hosszabbra a tartóelemnél. Tekerje a szalag végét a tartóelem köré, majd rögzítse tűzőgéppel vagy kapcsokkal. Szükség lehet arra is, hogy a kihelyezett Rollertrap csapdát a szalag közepénél megtámassza.
  • A Rollertrap csapdákat ajánlatos öthavonta cserélni.
  • Az ajánlott mennyiségre vonatkozó vagy egyéb tanácsokért forduljon a Koppert Biological Systems helyi képviselőjéhez.

Az alábbi információk csak tájékoztató jellegűek. Személyre szabott tanácsadást tudunk nyújtani abban az esetben, ha kapunk információt a figyelembe veendő helyi tényezőkről, például a növényről, az időjárási feltételekről és a fertőzöttségi szintről. A megfelelő megközelítés alkalmazása érdekében kérjük, forduljon a Koppert szakértőjéhez vagy a Koppert-termékek egyik elismert forgalmazójához.

Rollertrap megelőzés enyhe gyógyhatás erős gyógyhatás
Mennyiség 1/1000 m² 1/500 m²
m²/egység 1000 500
Kihelyezés időköze (napokban)
Kihelyezés gyakorisága
Megjegyzés

A Rollertrap számára legelőnyösebb környezet

A Rollertrap csapdákat lehetőleg akkor helyezze ki, amikor a növény még nem nőtt magasra. Dísznövények esetén a Rollertrap egész évben alkalmazható, zöldség- és gyümölcsfélék esetében azonban az első palántázást követően, vagy közvetlenül palántázás előtt érdemes kihelyezni a csapdákat. A növényházon belül két–három blokkonként ajánlatos egy Rollertrap tekercs használata, a (várható) kártevőszám szerint pedig választható keskeny vagy széles szalagú tekercs.

Termék kezelése

Termék kezelése

Kezelés

A Koppert B.V. nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

A Koppert (a Koppert B.V. és/vagy társult vállalatainak) általános szerződési feltételei alkalmazandók. Kizárólag olyan termékeket használjon, amelyek alkalmazása az országában és a növénykultúrában engedélyezett. Ellenőrizze a nyilvántartásba vételre vonatkozó helyi követelményeket. A Koppert nem vállal felelősséget az engedély nélküli használatért. A Koppert nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a minőségromlás az ajánlottnál hosszabb ideig tartó, illetve nem megfelelő körülmények közötti tárolás miatt következett be.

Segítségre van szüksége?